Vážení zákazníci, nové objednávky budeme expedovat ve čtvrtek a doručovány budou po Velikonocích dle jednotlivých dopravců. Přejeme krásný prodloužený víkend. 😊🐣

Jak pečovat o pánve? Prodlužte jejich životnost a poznejte blíže nepřilnavý povrch

Koupit si kvalitní pánev je teprve začátek, ale správně se o ni starat, to je to, co je cesta k dlouhodobému úspěchu. Mnohým z nás vydrží pánev kratší dobu, než by měla, a to jen pro to, že nedodržujeme základní pravidla, která nám zachrání nejen peněženku, ale i spousty zbytečné práce. Přitom tato pravidla nejsou vůbec složitá a zdlouhavá. Jaké to jsou?

jak_pecovat_o_panev_1024x704px

Pravidlo jedna: pánve nikdy nedrhneme drátěnkou 

  • Toto pravidlo je opravdu důležité. Drátěnka naruší povrch pánve a ten se bude následně připalovat a pánev už nebude mít tu základní nepřilnavou funkci. Stejně tak se vyhněte pískovým přípravkům či tvrdé straně houbiček.

Pravidlo dvě: nepoužívejme kovové náčiní

  • Stejně jako u prvního pravidla, kovové náčiní může nenávratně narušit povrch. Proto při obracení nebo míchání používáme jen určené předměty, kterými jsou například silikonové nebo dřevěné obracečky.

panev_drevene_nacini_1024x704px

Pravidlo tři: odmočujme připáleniny

  • Nikdy nenecháváme připáleniny na pánvi a pak pánev znovu nepoužíváme. Připálený pokrm se snažíme nechat odmočit a poté opatrně oddělat z povrchu. I přesto že to nepůjde snadno, povrch nedrhneme, ale raději necháme déle odmočit.

Pravidlo čtyři: nepřepalujme pánev na vysoký výkon

  • Pánve nikdy nenecháváme pálit nasucho dlouhou dobu. Pokud používáme olej, kontrolujeme si, na jakou maximální teplotu jej můžeme použít. Příliš vysokou teplotou dochází k poškození povrchu. 

Pravidlo pět: dávejme pozor při skladování

  • Pokud pánve dáváme na sebe nebo mezi jiné hrnce, používáme mezi ně tzv. proložku. Ta zabrání, aby se pánve poškrábaly.

Pravidlo šest: myčky se bát nemusíme

  • Nemusíme, avšak po zkontrolování prostředku, který v ní používáme. Některé prostředky jsou příliš agresivní a mohli by po čase pánvi uškodit.

Přejeme vám kvalitní nádobí s dlouhou životností.