Vaše objednávky odesíláme bez zdržení. ✅ Přejeme Vám příjemný advent. ⭐ ⛄

Blog

Náš blog vznikl proto, aby vás inspirovala v době, kdy vám dojdou nápady nebo si s něčím nebudete vědět rady.
 
Celý život se pohybujeme v prostředí s domácími a kuchyňskými potřebami, které vám nabízíme právě na našem e-shopu. Péče o domácnost nám je blízká a sami víme, že ne vždy jde všechno tak hladce, jak bychom si představovali. Chceme zužitkovat naše zkušenosti, poslat je dál a poskytnout vám příručku, na kterou se budete moci obrátit, když si nebudete umět poradit s problémy, na které narazíte při vaření nebo úklidu.
 
Přejeme Vám příjemné čtení a věříme, že najdete vše, co hledáte.
 

 
 
 
Medové vánoční perníčky

Vánoce jsou nejen svátky, kdy se potkáváme se svými blízkými, ale každý z nás se určitě nejvíce těší na hromady jídla a hlavně cukroví. Každý má to své oblíbené, ale nikdo z nás nepohrdne lahodnými perníčky. Do pečení i zdobení můžeme zapojit celou rodinu, protože výrob...

Jak vybrat pánev? Pomůžeme s výběrem té správné

Vybrat správnou pánev je jednoduchá záležitost. Ale i ta má pár pravidel, které musíme dodržet, pokud od ní chceme nejlepší výsledky. Přesněji řečeno to nejsou pravidla jako spíš specifikace, které od ní očekáváme. Výběr dle sporáku či varné desky Jako první věc bychom s...

Poznejte miso a naučte se jej používat při vaření

Podle názvu poznáme, že pojem miso bude mít své kořeny v Asii, konkrétně pak v asijské kuchyni. A opravdu je to tak. Ale abychom si to upřesnili, jedná se o japonskou pastu, vzhledově připomínající arašídovou pomazánku, využívanou k dochucování jídel. Základem misa je s...

Recept na výbornou dýňovou polévku

Podzim je tady, listí pomalu žloutne a čas na voňavou dýňovou polévku nemůže být ideálnější. Dýně je typická podzimní surovina, kterou lze zpracovat mnoha způsoby. Nejoblíbenější je ale stále vydatná dýňová polévka. Nejčastěji se připravuje z dýně hokkaido z Japons...

Myslíte si, že je burčák jen pochutina? Omyl! Dejte si lék, který dobře chutná.

Lahodný burčák získává každým rokem větší a větší oblibu. Kromě skvělé chuti má však i blahodárné a zdraví prospěšné vlastnosti. Dokonce již naši předkové tvrdili, že je burčák lék a současná medicína jim dává trochu za pravdu. A co vůbec burčák je? Přečtěte si vše v ná...

Jak zavařovat? Tady je 5 metod domácího zavařování

Sezóna zavařování je v plném proudu. První ovoce již dozrálo a nyní se objevuje otázka, co udělat s tím, co nestíháme sníst. Abychom uchovali čerstvost a skvělou chuť i do zimních měsíců, je ideální potraviny zavařit, zamrazit nebo usušit. V dnešním článk...

Hydratace je v létě opravdu důležitá: Jak na správný pitný režim?

Voda zabírá přibližně 98 % zemské plochy, a dokonce i samotné lidské tělo obsahuje průměrně 60 % vody. Člověk dokáže přežít bez jídla několik týdnů, ale pouze 2–3 dny bez vody, proto je důležité tělo neustále a dostatečně hydratovat. Ale jak se říká, všeho s mírou. Koli...

Bezový květ, zázračná rostlina, jeho správné sušení a recept na domácí limonádu

Bezový květ se využívá v tradiční medicíně v různých kulturách již od pradávna a je doslova léčivý od hlavy až k patě. Každá jeho část nám může pomoc s něčím jiným. Hlavním důvodem, proč jsou květy černého bezu tak oblíbené, jsou jeho antiseptické, antioxidačn...

Jak pečovat o pánve? Prodlužte jejich životnost a poznejte blíže nepřilnavý povrch

Koupit si kvalitní pánev je teprve začátek, ale správně se o ni starat, to je to, co je cesta k dlouhodobému úspěchu. Mnohým z nás vydrží pánev kratší dobu, než by měla, a to jen pro to, že nedodržujeme základní pravidla, která nám zachrání nejen peněženku, ale i spousty zby...

Jak vybrat hrnec? S námi vyberete opravdu ten pravý

Hrnec je základním kamenem pro každé vaření, pečení, dušení, nebo dokonce i smažení. Rozhodně nemůže tedy chybět v žádné domácnosti. Vybrat však ten správný může být poměrně oříšek a je potřeba věnovat pozornost několika faktorům. Pojďte si vybrat ideální hrnec přímo pr...