Recepty, Strana 2
Výpis článků
Rebarboru jsem dlouho neznala, ale když jsem poprvé ochutnala koláče z ní, úplně mě tato chuť dostala. Na zahrádce je její pěstování poměrně nenáročné. Proto doporučuji i pro zahradníky amatéry jako jsem já. Stačí ji nevystavovat přímému slunci. Rebarbora nebo také reve...
Na zahradách a loukách už jsou pampelišky v plném květu a začala také hojně růst i meduňka. Pampeliška neboli smetanka lékařská, kterou často odstraňujeme ze svých záhonků jako přebytečný plevel, je velmi užitečná bylinka. Pomáhá při léčbě ledvinových kaménků a&nbs...
Muffiny milujeme ve všech jejich variantách. Jsou to rychlé moučníky do ruky pro děti i dospělé. Pojďme si dnes ale upéct slané muffiny. Nemusíme přeci na jaře dělat dokola nádivku. Stačí jen mít v lednici nachystaný kousek celeru a mrkve. Celer je totiž všelék, na...
V kuchyni se na pórek v mnoha domácnostech zapomíná, a je to velká škoda! Vždyť patří do stejné skupiny jako česnek! A na zahrádce při pěstování má jednu velkou výhodu, je odolný proti chladu, na přípravu v kuchyni ho tak můžete mít po ruce téměř po celý rok. Uvařte si s nám...
Švestky letos předčasně dozrály i na našich stromech, a tak přichází na řadu jedna letní dobrota, kterou si nikdy neodpustím – kynuté knedlíky. Když nemám čas, tak se spokojím s tvarohovými noky se švestkovou omáčkou, ale na kynutou klasiku nedám dopustit. Je to snadné, nají...
S banánovým chlebíčkem se to má takto: poprvé ho uděláte, protože je vám těch banánů, co už nikdo nebude jíst, líto a za týden objevíte nevinně vypadající kupu nahnědlých banánů hnedka vedle trouby – to když se vám vaši spolubydlící / rodina snaží něco naznačit.Já sama jsem ...
Listí pomalu opadává, sluníčka ubývá - chmurné podzimní dny jsou tady. Já si je ráda zpříjemňuji odpolední kávou s něčím dobrým k zakousnutí. Často ale nemám čas na nějaké dlouhé pečení a chci péci z ingrediencí, které mám běžně doma. Tyhle kovbojské sušenky jsou proto ...
Obr. 01: Špagety Carbonara jsou velmi rychlé a vydatné jídlo. Je ovšem nutné dobře nastudovat postup a dodržet jej. Kdo by neznal špagety carbonara. Aspoň já mám pocit, že o tomto italském jídle každý nejméně jednou slyšel, nebo jej dokonce ochutnal. Když jsem byl na dovole...
Jelikož začalo mé oblíbené období, kdy peču samé sladké dobroty, rozhodla jsem se napsat recept na skvělé karamelové polevy, kterou dokončuji téměř vše, například jablečné nebo dýňové koláče. Rychlá karamelová poleva 150 g cukru krupice 150 ml vody Do menšíh...
Podzim je konečně tady a spolu s ním i sklizeň dýní. Nám se na zahradě urodily jak klasické velké dýně, tak i menší Hokkaido, které jsem použila k přípravě tohohle koláče. Ingredience Na náplň Menší dýni (asi 500g) šťáva z 1 pomeranče šťáva z 1 citrónu mletá skořice ...
