Blog, Strana 2

Jak vybrat konvici na sporák? Na co dát pozor, jaké jsou možnosti

I přesto že horkou vodu na kávu či čaj můžeme připravit v elektrické rychlovarné konvici, tak velké popularitě se těší i varné konvice nebo-li čajníky, které používáme na sporáku či varné desce. Čajníky patří mezi kus nádobí, který se vyrábí z různých materiálů, v krásných b...

Sypaný čaj nebo bylinky? Pár tipů pro správnou přípravu

Čaj patří k nejrozšířenějším a nejoblíbenějším nápojům vůbec. Mnoho z nás s ním začíná svůj den u snídaně, zahání žízeň v práci, zahřívá se v zimě na horách anebo relaxuje po masáži. Ať už preferujete pytlíkový čaj nebo jste pokročili k sypané verzi z celých čajových lístků,...

Recept na vynikající pečenou rajskou polévku

Blíží se léto a s tím i sezóna rajčat. A jak je lépe využít než si z nich udělat rychlý, sytý a jednoduchý oběd. Není tím nic jiného než oblíbená rajská polévka. Ale tato je ještě o úroveň výše, takže neurazí ani nečekanou návštěvu a mile překvapí všechny hladovce.  Co...

Jak vybrat tlakový hrnec? Co zvážit a jak vybrat správně

Tlakové hrnce patří v kuchyni mezi jedna z největších pomocníků, kteří šetří váš čas a také peníze. Tento kus nádobí pracuje na principu vaření pod tlakem. Pokrmy jsou rychleji uvařené s nižší spotřebou energie. Tlakové hrnce prošly za poslední dekády velkým vývojem. Zlepšil...

Recept na výborné italské lasagne

Pokrm, který v dnešní době zná téměř každý, ale málokdo si ho troufne připravit. Zdá se to jako velmi složitý úkol, ale při troše snažení se povede tak dokonalý výsledek, že bychom jej jedli každý den. Kde se lasagne zrodily? Slovo lasagne (vyslovujeme “lazáně”) má původ...

Recept na ramen. Připravte si japonský vývar

Polévka nahrazující hlavní chod – i takto můžeme nazvat tento nudlový vývar, jehož původ je zaznamenán v Japonsku. Zjistit, jak se Ramen má “správně” připravit, je téměř nemožný úkol. Většina japonských měst si jej pozměnila podle sebe – přidali nebo ubrali suroviny, tudíž e...

5 tipů na vánoční dárky pro muže i ženy

S blížícími se Vánocemi přichází a malá úskalí. Jedním z nich je vybírání a nakupování vánočních dárků pod stromeček. Většinou plánujeme nakupování v předstihu, abychom se nemuseli mačkat v nákupních střediscích nebo abychom se zbytečně nenervovali, ...

Recept na medové vánoční perníčky

Vánoce jsou nejen svátky, kdy se potkáváme se svými blízkými, ale každý z nás se určitě nejvíce těší na hromady jídla a hlavně cukroví. Každý má to své oblíbené, ale nikdo z nás nepohrdne lahodnými perníčky. Do pečení i zdobení můžeme zapojit celou rodinu, protože výrob...

Jak vybrat pánev? Pomůžeme s výběrem té správné

Vybrat správnou pánev je jednoduchá záležitost. Ale i ta má pár pravidel, které musíme dodržet, pokud od ní chceme nejlepší výsledky. Přesněji řečeno to nejsou pravidla jako spíš specifikace, které od ní očekáváme. Výběr dle sporáku či varné desky Jako první věc bychom s...

Poznejte miso a naučte se jej používat při vaření

Podle názvu poznáme, že pojem miso bude mít své kořeny v Asii, konkrétně pak v asijské kuchyni. A opravdu je to tak. Ale abychom si to upřesnili, jedná se o japonskou pastu, vzhledově připomínající arašídovou pomazánku, využívanou k dochucování jídel. Základem misa je s...