Vážení zákazníci, nové objednávky budeme expedovat ve čtvrtek a doručovány budou po Velikonocích dle jednotlivých dopravců. Přejeme krásný prodloužený víkend. 😊🐣

Blog, Strana 3

Recept na výbornou dýňovou polévku

Podzim je tady, listí pomalu žloutne a čas na voňavou dýňovou polévku nemůže být ideálnější. Dýně je typická podzimní surovina, kterou lze zpracovat mnoha způsoby. Nejoblíbenější je ale stále vydatná dýňová polévka. Nejčastěji se připravuje z dýně hokkaido z Japons...

Myslíte si, že je burčák jen pochutina? Omyl! Dejte si lék, který dobře chutná.

Lahodný burčák získává každým rokem větší a větší oblibu. Kromě skvělé chuti má však i blahodárné a zdraví prospěšné vlastnosti. Dokonce již naši předkové tvrdili, že je burčák lék a současná medicína jim dává trochu za pravdu. A co vůbec burčák je? Přečtěte si vše v ná...

Jak zavařovat? Tady je 5 metod domácího zavařování

Sezóna zavařování je v plném proudu. První ovoce již dozrálo a nyní se objevuje otázka, co udělat s tím, co nestíháme sníst. Abychom uchovali čerstvost a skvělou chuť i do zimních měsíců, je ideální potraviny zavařit, zamrazit nebo usušit. V dnešním článk...

Hydratace je v létě opravdu důležitá: Jak na správný pitný režim?

Voda zabírá přibližně 98 % zemské plochy, a dokonce i samotné lidské tělo obsahuje průměrně 60 % vody. Člověk dokáže přežít bez jídla několik týdnů, ale pouze 2–3 dny bez vody, proto je důležité tělo neustále a dostatečně hydratovat. Ale jak se říká, všeho s mírou. Koli...

Bezový květ, zázračná rostlina, jeho správné sušení a recept na domácí limonádu

Bezový květ se využívá v tradiční medicíně v různých kulturách již od pradávna a je doslova léčivý od hlavy až k patě. Každá jeho část nám může pomoc s něčím jiným. Hlavním důvodem, proč jsou květy černého bezu tak oblíbené, jsou jeho antiseptické, antioxidačn...

Jak pečovat o pánve? Prodlužte jejich životnost a poznejte blíže nepřilnavý povrch

Koupit si kvalitní pánev je teprve začátek, ale správně se o ni starat, to je to, co je cesta k dlouhodobému úspěchu. Mnohým z nás vydrží pánev kratší dobu, než by měla, a to jen pro to, že nedodržujeme základní pravidla, která nám zachrání nejen peněženku, ale i spousty zby...

Jak vybrat hrnec? S námi vyberete opravdu ten pravý

Hrnec je základním kamenem pro každé vaření, pečení, dušení, nebo dokonce i smažení. Rozhodně nemůže tedy chybět v žádné domácnosti. Vybrat však ten správný může být poměrně oříšek a je potřeba věnovat pozornost několika faktorům. Pojďte si vybrat ideální hrnec přímo pr...

Mezinárodní den vody: Jaká voda je nejzdravější?

Voda je neoddělitelnou součástí našich životů a podstatou existence naší planety. Právě proto 22. března připomíná její důležitost Mezinárodní den vody, který byl určen od roku 1993 a navržen o rok dříve v rámci Agendy 21 na jednání UNCED v ...

Příprava výborné domácí pizzy. Udělejte radost sobě a nejbližším.

Pizza patří mezi nejznámější a nejoblíbenější jídla. Svůj domov má v Itálii, kde ji vyšperkovali k dokonalosti, a odtud se následně rozšířila do všech koutů světa. V dnešní rozmanité nabídce druhů si tu svou vybere každý. Dochutit ji můžeme zeleninou, salámy, sýry, a dokonce...

Recept na osvěžující nepečený jahodový dort

Svátek zamilovaných, známý jako svátek svatého Valentýna, je již od jeho vzniku opředen legendami. Nikde není zcela jasně řečeno, z čeho se svátek zrodil, ale každý rok se snažíme udělat radost své drahé polovičce nějakou alespoň malou pozorností. A jak říkaly už naše prabáb...