Blog, Strana 3
Podzim je tady, listí pomalu žloutne a čas na voňavou dýňovou polévku nemůže být ideálnější. Dýně je typická podzimní surovina, kterou lze zpracovat mnoha způsoby. Nejoblíbenější je ale stále vydatná dýňová polévka. Nejčastěji se připravuje z dýně hokkaido z Japons...
Lahodný burčák získává každým rokem větší a větší oblibu. Kromě skvělé chuti má však i blahodárné a zdraví prospěšné vlastnosti. Dokonce již naši předkové tvrdili, že je burčák lék a současná medicína jim dává trochu za pravdu. A co vůbec burčák je? Přečtěte si vše v ná...
Sezóna zavařování je v plném proudu. První ovoce již dozrálo a nyní se objevuje otázka, co udělat s tím, co nestíháme sníst. Abychom uchovali čerstvost a skvělou chuť i do zimních měsíců, je ideální potraviny zavařit, zamrazit nebo usušit. V dnešním článk...
Voda zabírá přibližně 98 % zemské plochy, a dokonce i samotné lidské tělo obsahuje průměrně 60 % vody. Člověk dokáže přežít bez jídla několik týdnů, ale pouze 2–3 dny bez vody, proto je důležité tělo neustále a dostatečně hydratovat. Ale jak se říká, všeho s mírou. Koli...
Bezový květ se využívá v tradiční medicíně v různých kulturách již od pradávna a je doslova léčivý od hlavy až k patě. Každá jeho část nám může pomoc s něčím jiným. Hlavním důvodem, proč jsou květy černého bezu tak oblíbené, jsou jeho antiseptické, antioxidačn...
Koupit si kvalitní pánev je teprve začátek, ale správně se o ni starat, to je to, co je cesta k dlouhodobému úspěchu. Mnohým z nás vydrží pánev kratší dobu, než by měla, a to jen pro to, že nedodržujeme základní pravidla, která nám zachrání nejen peněženku, ale i spousty zby...
Hrnec je základním kamenem pro každé vaření, pečení, dušení, nebo dokonce i smažení. Rozhodně nemůže tedy chybět v žádné domácnosti. Vybrat však ten správný může být poměrně oříšek a je potřeba věnovat pozornost několika faktorům. Pojďte si vybrat ideální hrnec přímo pr...
Voda je neoddělitelnou součástí našich životů a podstatou existence naší planety. Právě proto 22. března připomíná její důležitost Mezinárodní den vody, který byl určen od roku 1993 a navržen o rok dříve v rámci Agendy 21 na jednání UNCED v ...
Pizza patří mezi nejznámější a nejoblíbenější jídla. Svůj domov má v Itálii, kde ji vyšperkovali k dokonalosti, a odtud se následně rozšířila do všech koutů světa. V dnešní rozmanité nabídce druhů si tu svou vybere každý. Dochutit ji můžeme zeleninou, salámy, sýry, a dokonce...
Svátek zamilovaných, známý jako svátek svatého Valentýna, je již od jeho vzniku opředen legendami. Nikde není zcela jasně řečeno, z čeho se svátek zrodil, ale každý rok se snažíme udělat radost své drahé polovičce nějakou alespoň malou pozorností. A jak říkaly už naše prabáb...