Recepty
Výpis článků
Není nad vůni čerstvě usmažených domácích koblih, která se line kuchyní. Nadýchané těsto, voňavá náplň a cukrový posyp navrchu – zní to jako pohádka, že? A přitom si je můžete připravit i doma s radostí z každého zakousnutí. V následujícím receptu Vás krok za krokem provedem...
Podle názvu poznáme, že pojem miso bude mít své kořeny v Asii, konkrétně pak v asijské kuchyni. A opravdu je to tak. Ale abychom si to upřesnili, jedná se o japonskou pastu, vzhledově připomínající arašídovou pomazánku, využívanou k dochucování jídel. Základem misa je s...
Podzim je tady, listí pomalu žloutne a čas na voňavou dýňovou polévku nemůže být ideálnější. Dýně je typická podzimní surovina, kterou lze zpracovat mnoha způsoby. Nejoblíbenější je ale stále vydatná dýňová polévka. Nejčastěji se připravuje z dýně hokkaido z Japons...
Bezový květ se využívá v tradiční medicíně v různých kulturách již od pradávna a je doslova léčivý od hlavy až k patě. Každá jeho část nám může pomoc s něčím jiným. Hlavním důvodem, proč jsou květy černého bezu tak oblíbené, jsou jeho antiseptické, antioxidačn...
Pizza patří mezi nejznámější a nejoblíbenější jídla. Svůj domov má v Itálii, kde ji vyšperkovali k dokonalosti, a odtud se následně rozšířila do všech koutů světa. V dnešní rozmanité nabídce druhů si tu svou vybere každý. Dochutit ji můžeme zeleninou, salámy, sýry, a dokonce...
Svátek zamilovaných, známý jako svátek svatého Valentýna, je již od jeho vzniku opředen legendami. Nikde není zcela jasně řečeno, z čeho se svátek zrodil, ale každý rok se snažíme udělat radost své drahé polovičce nějakou alespoň malou pozorností. A jak říkaly už naše prabáb...
Nadýchané, chutné lívanečky miluje snad každý. Chutnají malým, ale i velkým. Na tuhle dobrotu nikdy není špatný čas, jíst je můžeme na snídani, svačinku, ale i večeři. V létě je můžeme doplnit čerstvým ovocem ze zahrádky, v zimě budou chutnat skvěle s domácí marmeládou nebo ...
Taky se Vám letos neurodily rané třešně? Shnily díky vydatným dešťům a zbytek snědli špačci? Nevadí, pokud jste měli jako já připravené krásné dekorativní zavařovací skleničky s motivem oblíbeného ovoce, určitě je využijete, přichází totiž sezóna blum neboli špendl...
V jednoduchosti je krása! U bábovky to platí dvojnásob. Je to takový cukrářský fenomén! Není to buchta, která vyžaduje náplně a zdobení, přesto už je po generace stále velmi oblíbená. Nejen u nás, ale v podobné obdobě i v Itálii, Německu a řadě dalších zemí. V dnešní době na...
Nejjednodušší a jedna z nejlepších, nejoblíbenějších a nejchutnějších variant na zpracování čerstvých hub – to je pravá česká smaženice. Jelikož je stále sezóna, kdy rostou různé druhy hub, rozhodli jsme se sepsat recept právě na zmíněný pokrm. Ingredience na smaž...
