Blog, Strana 4

Recept na osvěžující nepečený jahodový dort

Svátek zamilovaných, známý jako svátek svatého Valentýna, je již od jeho vzniku opředen legendami. Nikde není zcela jasně řečeno, z čeho se svátek zrodil, ale každý rok se snažíme udělat radost své drahé polovičce nějakou alespoň malou pozorností. A jak říkaly už naše prabáb...

Kvašení zažívá svou renesanci. A je to dobře!

Snad každý ví, co je to kvašení, avšak málokdo ví že toto udržování potravin je známo již od pradávna. Naši předkové věděli, že takto upravené potraviny jsou zázrak, nejen díky tomu že dlouho vydrží, ale také pro to, že jsou pro naše tělo velmi prospěšné. Kvašení se nep...

10 rad, jak zhubnout po Vánocích?

Všichni známe pár nabraných kil přes vánoční svátky, kdy jsou naše stoly a ledničky plné bramborového salátu, cukrovím a dalšími pochutinami. Hned pak následují silvestrovské oslavy, kdy si dáváme různá předsevzetí. Nejčastější předsevzetí se týká právě hubnutí, což je ...

Čajníky a jak správně je používat? Informace, které vám chyběly

Čajníky neboli varné konvice jsou ideálním parťákem na přípravu horkých nápojů. Hodí se na delší louhování čajů a přípravu horké vody. Konvice jsou vybavené praktickými úchyty, díky kterým s nimi lze jednoduše manipulovat. Kromě čaje v nich můžete pohodlně připravi...

Jak na přípravu nejlepší domácí kávy?

Stejně tak jako máme spoustu druhů kávových nápojů, máme i spoustu způsobů přípravy. Přes jednoduché, kde stačí zmáčknout tlačítko, ke složitým, které musíme prostudovat v návodu. Seznamte se s nejčastějšími způsoby, jak si doma, v práci nebo na cestách připravit tu nej...

Káva stokrát jinak. Kdo se v tom má vyznat?

V dnešní době existuje mnoho různých druhů káv. Z tohoto množství si vybere snad každý. Základem většiny z nich je espresso, které je něčím doplněno nebo lehce pozměněno. Příprava těchto nápojů není ani tak těžká, jak si mnozí mohou myslet. S chvilkou trpělivosti a dost...

Mlýnky na maso Porkert jsou legendou českých kuchyní

Mlýnky Porkert se pyšní svou kvalitou už více než sto let. Používali je už naše prababičky. Moje babička, která ten svůj dostala jako svatební dar před 60 lety, ho má dodnes. Protože jsou vyrobeny opravdu kvalitně a pečlivě, ani byste nepoznali, že je takto starý.&...

Bezpečné využívání plastů v kuchyni

Co je BPA? Je používání plastů v kuchyni bezpečné a co znamená označení BPA Free? Takové otázky jste možná už sami někde slyšeli či si je položili. Jedná se totiž o velmi diskutované téma, především co se týká bezpečnosti potravin. Znáte ale na ně odpovědi? V kuch...

Lahodné domácí lívance

Nadýchané, chutné lívanečky miluje snad každý. Chutnají malým, ale i velkým. Na tuhle dobrotu nikdy není špatný čas, jíst je můžeme na snídani, svačinku, ale i večeři. V létě je můžeme doplnit čerstvým ovocem ze zahrádky, v zimě budou chutnat skvěle s domácí marmeládou nebo ...

Nejoblíbenější recepty na vánoční cukroví!

Přemýšleli jste už nad tím, jaké druhy cukroví letos napečete? I když jste si řekli, že letos budete péct maximálně 3 druhy a najednou z bude 8, nic si z toho nedělejte, každý tuto chvíli známe. Adventní čas už ale přišel a je nejvyšší čas začít! Každým rokem mysl...